دکتر معطر متخصص طب سنتی با اشاره به عوارض ناشی از کمبود برخی مواد مورد نیاز در بدن اظهار داشت: مواد معدنی، ریز مغذیها و ویتامینها از جمله موادی هستند که وجود آنها در بدن یک ضرورت است و حتما باید از طرق مختلف بدن آنها را جذب کند.
دکتر معطر متخصص طب سنتی با اشاره به عوارض ناشی از کمبود برخی مواد مورد نیاز در بدن اظهار داشت: مواد معدنی، ریز مغذیها و ویتامینها از جمله موادی هستند که وجود آنها در بدن یک ضرورت است و حتما باید از طرق مختلف بدن آنها را جذب کند.
مطالعات نشان داده است که اثرات نامطلوب روی در دوران جنینی و 2 سال اول زندگی بر رشد و تکامل مغزی کودک غیر قابل جبران است. کمبود روی کاهش قدرت ادراک و یادگیری، کاهش ضریب هوشی، تضعیف سیستم ایمنی و افزایش ابتلا به بیماری ها و کاهش سرعت رشد را به دنبال دارد. در زنان باردار کمبود خفیف روی می تواند منجر به بارداری طولانی مدت و زایمان آهسته، تاخیر رشد داخل رحمی، انقباضات ضعیف رحمی و خون ریزی شود. نارسایی بلوغ جنسی به علت کمبود روی برای اولین بار در نوجوانان ایرانی گزارش شد.
محمد جعفر رشادی با اشاره به اینکه بیشتر ورزشکاران فعالیت ورزشیشان در مقطع و دوران سن رشد سپری می کنند، گفت: نیاز این قشر به مواد معدنی، مواد مغذی و ویتامین ها نسبت به سایر افراد و یا حتی ورزشکاران حرفه ای بیشتر احساس می شود.
مطالعات اولیه ارتباط روی و رشد در ایران و مصر در حدود سه دهه قبل انجام شد . پسران با کوتولگی تغذیه ای دارای قد کوتاه ، کم خونی فقر اهن و تاخیر در در بلوغ جنسی بودند که با مکمل یاری روی بهبود زیادی نشان دادند . برخی از آنان در حدود یک سال حدود 5 اینچ رشد قدی داشتند و نیز بهبودی در تکامل گنادها را نشان دادند .علت اولیه کمبود روی در این پسران رژیم غذایی حاوی نان تخمیر نشده پرفیبر بود.
رئیس دانشکده تغذیه دانشگاه اصفهان گفت: محصولات غنی شده بهترین راه برای مرتفع سازی کمبودهای غذایی در بدن انسانها است.
پزشكان تاكید دارند، مراقبت از كلیهها به اندازه مراقبت از قلب حیاتی و حائز اهمیت است.فردی كه با ناراحتی كلیوی دست به گریبان است اغلب زندگی دردناك و سختی دارد. نارسایی كلیوی باعث میشود كه بدن نتواند وظیفه روزانه خود را برای تخلیه مواد زائد و سمی به درستی انجام دهد و این وضعیت پیامدهای نامطلوبی بر جای میگذارد.
محمد حسن انتظاری،دکترای تغذیه و استاد دانشگاه: صنایع غذایی کشور به سمت تولید محصولات غنی شده بروند
غذا و تغذیه ، بیشک مهمترین موضوع مورد بحث دنیای امروز را تشکیل میدهد. افزایش آگاهی و دانش مردم در مورد خصوصیات تغذیهای ترکیبهای مختلفی غذایی ، نیازمند این است که در مورد غذاهای خاص اطلاعات بیشتری مانند میزان هر یک از مواد معدنی و ویتامینها و مقدار مواد قندی و چربیها ارائه شود.
هر ماده غذایی برای این که بتواند نقش موثری در بدن ایفا کند، افزون بر سالم و تازه بودن باید تامین کننده نیازهای بدن انسان به منظور رشد و نمو و فعالیت های روزانه نیز باشد. در مصرف انواع موادغذایی لازم است به مواد معدنی مورد نیاز بدن توجه بیشتری شود.