مطالعات اولیه ارتباط روی و رشد در ایران و مصر در حدود سه دهه قبل انجام شد . پسران با کوتولگی تغذیه ای دارای قد کوتاه ، کم خونی فقر اهن و تاخیر در در بلوغ جنسی بودند که با مکمل یاری روی بهبود زیادی نشان دادند . برخی از آنان در حدود یک سال حدود 5 اینچ رشد قدی داشتند و نیز بهبودی در تکامل گنادها را نشان دادند .علت اولیه کمبود روی در این پسران رژیم غذایی حاوی نان تخمیر نشده پرفیبر بود.
اگرچه غلات دانه کاملی که برای تهیه نان استفاده می شدند دارای روی بالایی بودند ولی فیتات زیادی نیز داشتند که کمپلکس نامحلول با آهن و روی تشکیل می دهد . در آن زمان این تصور وجود داشت که شرایطی که منجر به اختلال رشد می شود و ناشی از کمبود روی است مخصوص کشورهای کمتر توسعه یافته است ولی مطالعات انجام شده بر روی کودکان قبل از شروع مدرسه در خانواده های خوب تغذیه شده در شهر Denver و شهرهای دیگر ارتباط بین قد کوتاه و سطوح پایین روی در مو را نشان داد . کمبود روی علاوه بر ممانعت از رشد سبب کاهش مقاومت به عفونت در کودکان می شود ولی تائید این ارتباط مشکل است . با این وجود کودکان با کمبود شدید روی که با غلظت پلاسمایی پایین روی تشخیص داده شوند در معرض خطر بالاتر اسهال و عفونت های تنفسی قرار دارند . بنابراین وضعیت مناسب روی نه تنها در رشد و ارتقای سلامت نقش مهمی دارد بلکه در پیشگیری از بیماری ها نیز مهم است . کمبود روی و آهن همچنان یک مشکل جهانی به خصوص در کشورهای در حال توسعه می باشد .اگرچه در برخی از بررسی ها مکمل یاری توام اثر کمتری از مکمل یاری آهن یا روی به تنهایی داشته اند چنین نتیجه گیری شده است که شواهد محکمی بر علیه مکمل یاری توام روی و آهن وجود ندارد.
مواد غذایی غنی از روی :
- گوشت ، ماهی ، ماکیان ، شیر و محصولات لبنی ، غلات صبحانه غنی شده با روی ، جگر ، غلات کامل ، مغزها و حبوبات
- به طور کلی دریافت روی با دریافت پروتئین همبستگی خوبی دارد.